FAQs

Kan ik het artikel retourneren als het niet werkt voor mij?

Om een retour aan te vragen, neemt u binnen 30 dagen na ontvangst van uw product contact op met onze klantenservice. Zij zullen u instructies geven over hoe u het product kunt retourneren.

Hoe controleer ik de status van mijn bestelling?

Je ontvangt direct na het plaatsen van je bestelling een ontvangstbewijs. Zodra je bestelling is verzonden, ontvang je een volgnummer. Je kunt dit nummer op elk gewenst moment gebruiken om de status van je bestelling te controleren op de pagina Bestelling volgen.

Bieden jullie een kwaliteitsgarantie voor alle producten die worden verkocht?

Ja, we bieden een kwaliteitsgarantie voor al onze producten. Als u niet tevreden bent met het product of als u schade aantreft, neem dan onmiddellijk contact met ons op. We zullen ons best doen om het probleem op te lossen en uw tevredenheid te garanderen.

Hoe kan ik met jullie in contact komen?

Je kunt per e-mail contact met ons opnemen. Je kunt ook een chat met ons openen door op de aangegeven link te klikken en ons te laten weten of je vragen of opmerkingen hebt.

Hoe bestel ik op jullie website?

Om op onze website te bestellen, selecteer je gewoon het aanbod hierboven en klik je op de knop 'Nu kopen'. Vul vervolgens je verzend- en factureringsgegevens in. Je bestelling wordt zo snel mogelijk naar je verzonden. Betaling is beveiligd met Paypal, Mastercard, Visa en AMEX.